Indo dag 10......28 juli Baturraden
Door: Shirley Mikoen
Blijf op de hoogte en volg Shirley
28 Juli 2012 | Indonesië, Baturaden
28 juli
Baturraden Purwokerto
Wat is het koud! Wat een koude ochtend! We hebben wel een heel mooi uitzicht vanuit onze kamer, we zien de ochtendgloren op de bergtoppen, echt prachtig!
We gaan vandaag naar pancuran pitu....de 7 bronnen...we hebben als gids mas Yanto, hij spreekt Nederlands, wat een verademing voor de jongeren, kunnen ze eindelijk begrijpen wat er verteld wordt! De plaats Baturraden Purwokerto kan op 2 manieren worden geschreven en geïnterpreteerd...Baturraden of Baturaden...Yanto is echt aardig en behulpzaam. We gaan met jeeps naar de bergtoppen! Op zich al een avontuur! We gaan steeds hoger en hoger, wat een prachtig view! We genieten van de view.
We komen aan bij pancuran pitu en we hebben de mogelijkheid om een zwavelmassage te ondergaan, je wordt met zwavel gemasseerd, het is net of je weer gaat trouwen (lalar), je wordt helemaal geel ingesmeerd. De zwavelpasta wordt helemaal uitgesmeerd van top tot teen en de masseur masseert heel je lichaam! Het is echt heel hilarisch om te zien hoe we er allemaal uitzien! Maar het is wel een ervaring rijker. Je kan ook bij de bronnen je verzoek of wens uitspreken, je mag geen au zeggen, je moet dit wel relax ondergaan. Als je alle 7 bronnen heelhuids kan ondergaan ben je gezegend. Het water is echt bloedheet! We zetten onze therapie voort bij een andere bron, we moeten ons afspoelen onder de watervallen. Om daar naar toe te gaan moeten we de trappen afdalen. Waterval is echt heerlijk. Na de watervalbad gaan we ons weer afdrogen en aankleden. En we hebben ook de mogelijkheid om zwavelpoeder te kopen en mee te nemen naar huis.
We gaan verder met een soort survivaltocht naar een kampong...Het is net of je in de rimboe loopt, met zeer gladde en smalle paden. Het is zeer leuk en aangenaam om te wandelen. Bijna bij het dorp aangekomen wordt er een soort bloemenhoofdtuig voor je gemaakt! Het is gemaakt van bladeren en heel veel kleurige bloemen! We zien er uit als een koninginnen! Heel mooi om te zien!
We lopen de kampong in en onderweg worden we al gevolgd door kinderen. Het is de bedoeling dat je snoep aan hun geeft. Ze zijn heel gretig! Ze bleven maar komen. Zelfs in het dorp worden we opgewacht omdat ze weten dat we snoep bij ons hebben en de handen gingen open voor snoep! Niet alleen kinderen maar ook volwassenen houden hun handen open! Echt heel bizar om te zien hoe mensen nog steeds kunnen leven zoals zoveel jaar geleden! Heel bijzonder ook dat ze ons kunnen verstaan! Ze spreken ook gewoon javaans!
De avond hebben we swingend met een dangdutband en "exotische" dames in disco zone afgesloten! We zijn met z'n allen met de bus naar toegegaan. De kids zijn met oma en opa gebleven. Iedereen ging op de dansvloer en gezellig doen! We hebben echt gelachen en genoten! We love Baturraden Purwokerto!